26.10.2005

Konference o pojištění přepravy

Asociace českých pojišťovacích makléřů za podpory pojišťoven Kooperativa, Generali a Allianz uspořádala ve dnech 20. – 21. října 2005 Konferenci pojišťovacích makléřů 2005 se zaměřením na pojištění přepravy. Pozváni byli všichni pojišťovací makléři zapsaní v registru MF ČR, kolegové ze slovenské asociace, přednášející na oboru pojišťovnictví vysokých a vyšších odborných škol.

170 účastníků vyslechlo přednášky předních odborníků na danou problematiku z pojišťoven, z Mezinárodní obchodní komory ČR a z České společnosti pro dopravní právo: Pojištění vývozních a domácích úvěrů proti rizikům nezaplacení; Odpovědnost zasilatele, dopravce a operátora multimodální dopravy; Společná havárie, dispaš; Pojištění námořních přeprav; Pojištění při silniční a železniční dopravě (cargo pojištění); Pojištění odpovědnosti dopravce a zasilatele; Pojištění letadel a letecké přepravy; Likvidace pojistných událostí z pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem vzdušných dopravních prostředků – cargo; Spory při řešení pojistných událostí v pojištění přepravy.

K dispozici je, stejně jako tomu bylo v minulých ročnících těchto odborných konferencí, knižně vydaný sborník přednášek, který lze objednat na adrese AČPM.