10.03.2012

Pojišťovna roku 2011

Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM) ve spolupráci s Českou asociací pojišťoven (ČAP) a specializovaným serverem oPojištění.cz zahájila přípravy na další ročník tradiční odborné ankety Pojišťovna roku.

Již po dvanácté tedy budou makléři hodnotit výkony pojistitelů v uplynulém roce – nejen z hlediska nabídky produktů, ale především celkové úrovně a kvality poskytovaných služeb včetně výsledků vzájemné spolupráce, a to v těchto kategoriích:

Pojišťovna roku 2011 – pojištění průmyslu a podnikatelů

Pojišťovna roku 2011 – pojištění občanů

Pojišťovna roku 2011 – autopojištění

Pojišťovna roku 2011 – životní pojištění

Pojišťovna roku 2011 – specializované pojištění

Hodnotí se všechny pojišťovny se sídlem (nebo organizační složkou) v České republice. Jako vodítko slouží seznamy těchto subjektů vedené ČNB. Univerzální pojišťovny jsou posuzovány jak v kategoriích pro neživotní, tak pro životní pojištění.

Zakladatelé ankety již od jejího prvního ročníku usilují o to, aby se hlasování účastnil co největší počet pojišťovacích makléřů – proto je také hodnocení otevřeno nejen členům AČPM (byť představují většinovou část trhu), ale i všem ostatním z více než sedmi set makléřů vedených v registru České národní banky. Kromě toho v kategorii životní pojištění budou k hodnocení opět přizváni i zprostředkovatelé registrovaní jako PA.

Stejně jako v předchozích ročnících organizátoři letos také udělí zvláštní ocenění pro Osobnost pojistného trhu za mimořádný přínos rozvoji pojišťovnictví v ČR. Dosavadními členy této pomyslné síně slávy jsou Luděk Menčík (Pojišťovna roku 2003), Petr Pavlík (Pojišťovna roku 2005), Vladimír Mráz (Pojišťovna roku 2007), Marek Venuta (Pojišťovna roku 2008), František Stach (Pojišťovna roku 2009) a Vladimír Přikryl (Pojišťovna roku 2010).

Mimořádně úspěšný loňský nástup ankety do druhého desetiletí existence nastavil pořadatelům vysokou laťku – nicméně jsou odhodláni ji překonat: po vzoru slavných British Insurance Awards zavádějí letos nové ocenění Pojišťovací makléř roku. Do soutěže se budou makléřské firmy nominovat samy a tu nejlepší bude odborná komise složená ze zástupců členských pojišťoven ČAP vybírat podle celé řady kritérií, jako je např. kvalita podkladů dodávaných pojišťovně, úroveň komunikace makléř-pojišťovna a makléř-klient, správa pojištění, podpora kultivace trhu a další.

Výsledky ankety Pojišťovna roku 2011 budou prezentovány na tradičním galavečeru, který se koná 10. května 2012 symbolicky v prostorách sídla dohledu nad pojistným trhem – tedy v Kongresovém centru České národní banky. Galavečeru předchází tisková konference k vyhlášení výsledků a oblíbené Makléřské odpoledne , společensko-pracovní setkání zástupců pojišťoven se členy AČPM a dalšími hlasujícími makléři.


Generálním partnerem akce je již počtvrté mezinárodní auditorská a poradenská společnost KPMG a záštitu nad anketou i letos převzal guvernér České národní banky Miroslav Singer.

Prosím sledujte stránky www.PojistovnaRoku.cz pro další informace.