25.03.2015

Přípravy na jubilejní 15. ročník ankety Pojišťovna roku v plném proudu

Asociace českých pojišťovacích makléřů ve spolupráci s Českou asociací pojišťoven a specializovaným informačním serverem oPojištění.cz zahájila přípravy na v pořadí již 15. ročník své tradiční ankety Pojišťovna roku, v níž se hodnocení pojistitelů ujímají pojišťovací makléři vedení v registru ČNB. Výsledky odborné ankety Pojišťovna roku 2014 budou vyhlášeny na galavečeru ve čtvrtek 21. května 2015 v reprezentativních prostorách Slovanského domu v Praze.

Cílem ankety je přinést odbornou alternativu k řadě spotřebitelských žebříčků, které spíše než parametry produktů a skutečnou úroveň servisu odrážejí popularitu jednotlivých pojišťoven tvořenou především reklamou. Na rozdíl od nich tedy hodnocení pojišťovacích makléřů vychází z podrobné konkrétní znalosti nabízených produktů a zejména profesních zkušeností s kvalitou služeb každého z pojistitelů. To jsou aspekty, jimiž si anketa za dobu své existence vydobyla vysokou prestiž nejen na pojistném trhu.

Prvotním impulsem k založení ankety v r. 2000 byla snaha zviditelnit přidanou hodnotu, kterou makléř poskytuje na spojnici pojistitel-pojištěnec (v tomto případě zejména korporátní)“, připomíná předseda AČPM Ivan Špirakus, který stál u zrodu celé akce. „Protože v ČR žádná taková tradice neexistovala, hledali jsme příklady v zahraničí a našli jsme je v kolébce světového pojišťovnictví v podobě tzv. British Insurance Awards. Samozřejmě nebylo možné okamžitě převést tuto koncepci v celé její šíři k nám, nicméně inspirace to byla dobrá – o tom ostatně svědčí i skutečnost, že letos organizujeme již 15. ročník ankety a že jejím generálním partnerem je již řadu let renomovaná auditorská a poradenská společnost KPMG Česká republika“, dodává předseda AČPM.


Pojišťovna roku 2014 – hodnocené kategorie

  • pojištění průmyslu a podnikatelů

  • pojištění občanů

  • autopojištění

  • specializované pojištění

  • životní pojištění

Hodnocení bude probíhat od 1.4.2015 jak on-line na samostatných webových stránkách www.PojistovnaRoku.cz , tak klasicky vyplněním a zasláním anketního lístku organizátorům. Pomocnými kritérii při udělování bodů jednotlivým pojišťovnám jsou např. kvalita a šíře nabízených produktů, ochota a schopnost upravovat produkty podle individuálních potřeb klienta, technická a provozní podpora pojišťovny při sjednávání pojištění, inovace pojistných produktů, komunikace a spolupráce s makléři a likvidace škod.

Prezídium AČPM v rámci ankety rovněž udělí zvláštní ocenění Osobnost pojistného trhu za mimořádný přínos v oblasti pojišťovnictví . V předešlých ročnících titul získali Luděk Menčík ( Pojišťovna roku 2003 ), Petr Pavlík ( Pojišťovna roku 2005 ), Vladimír Mráz ( Pojišťovna roku 2007 ), Marek Venuta ( Pojišťovna roku 2008 ), František Stach ( Pojišťovna roku 2009 ), Vladimír Přikryl ( Pojišťovna roku 2010 ), Konštantín Alexejenko ( Pojišťovna roku 2011 ), Jaroslav Daňhel ( Pojišťovna roku 2012 ) a Václav Křivohlávek ( Pojišťovna roku 2013 ).

Čtvrtým rokem také pokračuje hodnocení makléřů sdružených v A Č PM členskými pojišťovnami Č AP pod názvem Pojišťovací makléř roku.

Všichni vítězové se pak mohou těšit na originální ceny, které opět vzejdou ze soutěže mezi studenty z ateliéru skla pražské UMPRUM.

Pro aktuální informace prosím sledujte www.pojistovnaroku.cz