29.07.2017

Specializovaný seminář pro členy AČPM

V rámci svého dlouhodobého plánu na zvyšování kvality odborné péče, kterou členové AČPM poskytují firemním klientům, uspořádala Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM) výlučně pro své členy další vzdělávací seminář, tentokrát na téma řízení kontinuity činnosti organizace, pojištění přerušení provozu a identifikaci a pojištění kybernetických rizik

Akce se uskutečnila 16. června 2017 v sídle AČPM a zúčastnilo se jí na padesát členů Asociace, aby se dozvěděli, co je nového v této oblasti, jaké jsou trendy a možnosti pro zlepšení nabídky služeb klientům – ať už stávajícím nebo potenciálním. Seminář byl primárně určen těm, kdo jsou v přímém styku s klienty, jak při přípravě nabídky, tak při likvidaci škod, ale jako užitečný ho shledali i přítomní členové managementu jednotlivých makléřských firem.

Účastníky přivítala předsedkyně AČPM Jiřina Nepalová, která mj. připomněla požadavky chystané transpozice evropské směrnice IDD na kontinuální vzdělávání a vyslovila potěšení nad tím, že AČPM je v tomto směru „o krok napřed“.

Úvod do celého širokého okruhu nejrůznějších nebezpečí přerušení provozu pod názvem Business Continuity Management, tedy „Řízení kontinuity činnosti organizace“, poskytl zástupce jednoho ze světových lídrů trhu, mezinárodní auditorské a poradenské firmy PricewaterhouseCoopers. Praktickými ukázkami řešení krizových situací a likvidace vzniklých škod seminaristy provedla společnost Inservis MVC, jako expert na likvidaci pojistných škod v průmyslu, na prevenci a risk management. Závěrečná část semináře patřila velmi aktuálním otázkám identifikace a pojištění kybernetických rizik, kterými se zabývali specialisté z pojišťovny Colonnade Insurance (pův. AIG), s níž AČPM pojí dlouholetá spolupráce.

Všechny prezentace jsou členům AČPM k dispozici na webu Asociace.