12.11.2011

Přední ekonomický deník Hospodářské noviny konzultuje AČPM

Praha, 9.11.2011: V rozsáhlé příloze na téma „Pojištění motorových vozidel“, která byla včera publikována v rubrice Business Class renomovaného deníku Hospodářské noviny (HN) se názory AČPM objevují hned ve třech článcích redaktora Františka Maška.

Ten vyzpovídal místopředsedu AČPM Ing. Špirakuse a např. v pasáži cena versus kvalita jej cituje hned v prominentním rámečku: “Ceny povinného ručení mohou kvůli silné konkurenci dál klesat. Pojišťovny ale naopak mohou zvýšit pojištění některým řidičům, kteří zavinili velký počet nehod. Ivan Špirakus , místopředseda Asociace českých pojišťovacích makléřů“. Celý text pod názvem Nejlevnější pojistka auta může přijít řidiče velmi draho najdete zde .

V části věnované povinnému ručení místopředseda AČPM mj. upozorňuje: „Univerzální žebříček nejlevnějších pojišťoven nabízejících povinné ručení neexistuje. Vždy záleží na konkrétním autě a řidiči, pojišťovny navíc své produkty různě strukturují, takže je nelze jednoznačně porovnat jen podle ceny.“ Plné znění článku s titulkem Pokud hodláte změnit pojišťovnu, nepropásněte termín zrušení smlouvy si můžete přečíst zde .

Se zadostiučiněním pak všichni členové AČPM jistě přivítali radu v kapitole „Porovnání pojištění“, která podle nejčtenějšího ekonomického deníku HN zní: Povinné ručení proberte s makléři! Více se dozvíte zde .